Online informatie voor op school, voor je huiswerk of voor in de bieb

U

Zoeken naar betrouwbare informatie op het internet op je eigen leesniveau

N

Websites geselecteerd door leerkrachten in lijn met de kerndoelen

Meer dan 8 miljoen informatieve webpagina’s van betrouwbare websites

Web for Classrooms biedt Nederlands grootste collectie van online beschikbare informatie voor kinderen en jongeren. Leraren en leerlingen hebben via Web for Classrooms in mum van tijd toegang tot meer dan 8 miljoen informatieve webpagina’s afkomstig van betrouwbare websites en doorzoekbaar op leesniveau. Alle websites zijn geselecteerd op basis van betrouwbaarheid van de makers en op geschiktheid voor scholieren. Alle webpagina’s zijn automatisch geanalyseerd op leesniveau op basis van innovatieve technologie, genaamd de Wizenoze leesbaarheidsindex. Op die manier krijgt elke leerling toegang tot informatie op zijn of haar eigen leesniveau.

Leerkrachten aan het woord

De uitkomsten van de opdrachten van de leerlingen die met Web for Classrooms werkten, waren veel beter dan van de leerlingen die met Google werkten. Met behulp van Web for Classrooms waren de gemaakte opdrachten veel kindgerichter. Ook hadden deze leerlingen veel eigenere teksten geschreven en konden ze wat ze hadden gelezen veel beter navertellen in hun eigen woorden dan de leerlingen die gebruik maakten van Google.

Lanja Göttgens-Bosgraaf, leerkracht groep 5-6, Joseph Lokinschool, Ankeveen

Google biedt een enorm aanbod, waaruit mijn leerlingen moeten kiezen en dat kunnen ze niet. Die verzanden erin en komen geen stap verder. Ze weten gewoon niet waar ze moeten beginnen. Ze hebben letterlijk last van een overload aan informatie. Ze zijn nog niet vaardig genoeg om te kijken of een website goed en betrouwbaar is. Je kunt de kinderen beter gericht sturen naar wat ze echt nodig hebben. Daar helpt Web for Classrooms bij.

Sabien Bouwmeester, Docent Top Academie Deventer, groep 6, 7 en 8, Deventer

Het kost mijn leerlingen soms wel veel tijd om iets te zoeken met Google. Daarbij is er veel te veel afleiding via Google. Daarom kaderen we het liever ook zelf in waar ze in kunnen zoeken. We bieden ze liever een paar goede webpagina’s aan, in plaats van dat ze zelf open gaan zoeken via Google. Met Web for Classrooms vinden we gemakkelijk zulke goede webpagina’s.

Ilse Otte, leerkracht groep 5, OBS de Peppelaer, Haarlem

Abonnementen

Onze technologie

Wizenoze Leesbaarheidsindex ©

De afgelopen vier jaar heeft ons team van AI (Artificial Intelligence) experts een unieke leesbaarheidsindex ontwikkeld, genaamd de Wizenoze Leesbaarheidsindex.

Docenten kunnen in één klas informatie aanbieden op verschillende leesniveaus over onderwerpen die in lijn zijn met de kerndoelen.

Lees meer op wizenoze.com