Veelgestelde vragen
Waarom heet Jouwzoekmachine.nl vanaf nu Web for Classrooms?
Voor wie is Web for Classrooms bedoeld?
Waarom is Web for Classrooms niet meer gratis?
Twee jaar lang (van 2015-2017) hebben we leesbare en betrouwbare zoekresultaten gratis kunnen aanbieden. Met de nieuwste techniek en helemaal zonder reclame. Ook in de toekomst willen we betrouwbare online informatie blijven aanbieden. Daarom hebben we gekozen voor een abonnement. Via school of thuis.
Voor veel leerlingen zal er niet veel veranderen: jouw basisschool kan een abonnement nemen via APS IT diensten en jouw middelbare school kan direct contact met ons opnemen via sales@wizenoze.com. Door in te loggen met het account dat je van school krijgt, kun je op school en ook thuis gratis gebruik maken van Web for Classrooms.
Als je een eigen account wil aanmaken dan kan dat ook! Je kunt Web for Classrooms dan 14 dagen gratis proberen en daarna kun je een abonnement nemen voor € 9,95 per jaar.
In welke talen is Web for Classrooms beschikbaar?
Komt Web for Classrooms in de plaats van Google?
Er zijn ook andere soorten van ‘zoeken’. Je kunt bijvoorbeeld ook iets ‘opzoeken’: zoeken naar een bekende website, een adres, een spelletje, enzovoorts. Dat opzoeken heet navigerend zoeken, ofwel het zoeken naar de juiste plek. Er bestaat ook nog een derde soort zoeken, namelijk het ‘zoeken om iets te kopen’. Bij veel zoekmachines, zoals bij Google, zoek je naar alles tegelijk. Web for Classrooms ondersteunt alleen informatief zoeken.
Wat betekenen de bolletjes?
Lees je liever makkelijke of moeilijke teksten, dan kan je dat zelf bepalen. Jij bent de baas, Web for Classrooms helpt je geschikte informatie te vinden.
Let op. Het kan zijn dat we geen informatie hebben die precies past bij jouw leeftijd. Je kunt dan ook zoeken bij de bolletjes van een andere kleur. Stel je bent 10 jaar, dan zijn de resultaten voor jouw niveau groen. Als je ook resultaten met oranje bolletjes ziet dan is de tekst makkelijker. Met blauwe bolletjes is de tekst een stuk moeilijker.
Welke websites zitten er in Web for Classrooms?
- Mensen die schrijven voor hun beroep, zoals journalisten en wetenschappers.
- Leraren met een aparte opleiding in een bepaalde richting of onderwerp.
- Amateur specialisten met een duidelijke waardering binnen hun eigen gebied. Zoals bijvoorbeeld een amateur-sterrenkundige verbonden aan een sterrenwacht.
Aangevuld met algemene bronnen die geschikt zijn voor gebruik in de les. Verschillende bronnen kunnen een verschillend leeftijdsbereik hebben.
Wat toont Web for Classrooms niet?
Dit soort websites of webpagina’s zijn niet doorzoekbaar via Jouwzoekmachine:
- Commerciële websites van winkels
- Webshops voor ouders of leraren
- Pagina’s voor leerkrachten of ouders
- Websites met te veel reclame
- Verzamelwebsites met games en apps
- Websites met webtools om mindmaps of presentaties te maken
- Social media zoals Instagram, Google, Bing, Facebook, enzovoorts.
Het opzoeken van dit soort sites gaat het best via een algemene zoekmachine, zoals Google.
Wordt alle informatie voor alle leeftijden getoond binnen Web for Classrooms?
Mis je een website in Web for Classrooms?
We hebben vast nog niet alle mooie en geschikte webinformatie gevonden. Mis je een website, meld het dan via support@wizenoze.com. Een belangrijk punt is of we informatie over de makers kunnen vinden. Een site zonder enige verwijzing naar wie de inhoud heeft samengesteld, nemen we niet op.
Hoeveel reclame is redelijk?
Waarom vind ik geen spreekbeurtensites bij Web for Classrooms?
Welke Youtube filmpjes zitten er in Web for Classrooms?
We verzamelen de YouTube kanalen van sites die sowieso al in de zoekmachine staan. Zo vind je bijvoorbeeld Arttube van Museum Boijmans (Rotterdam) en de canonclips van Entoen.nu. Ook staan er veel lessen van leraren op YouTube. Ook die nemen we op. De komende tijd zullen we nog veel meer video’s gaan toevoegen. Heb je een tip? Laat het ons weten via support@wizenoze.com.
Niet gevonden wat je zocht?
Dat kan aan twee dingen liggen:
- We kennen een bepaalde website nog niet. Jij misschien wel. Dan krijgen we graag bericht daarvan via support@wizenoze.com.
- Het meest waarschijnlijk is dat de informatie nog niet bestaat in begrijpelijke taal. Daar willen we graag wat aan doen. Het internet kan echt beter! We verzamelen de informatie en gaan met die informatie naar instellingen en bedrijven met de vraag om meer begrijpelijke teksten te maken. Over welk onderwerp mis jij informatie? Laat het ons weten via support@wizenoze.com.
Wie zijn de makers van Web for Classrooms?
Web for Classrooms wordt gemaakt door het bedrijf Wizenoze. Ons doel is het internet geschikt te maken voor kinderen en jongeren. We werken met een team van ongeveer 30 mensen aan Web for Classrooms. Ook maken we technologie om het leesniveau van teksten automatisch te analyseren. Dat gebruiken we bijvoorbeeld in de Wizenote Editor, een tool waarmee je gemakkelijk een tekst kan herschrijven naar een lager leesniveau.
Wat zijn jullie plannen?
Web for Classrooms is nooit af. We denken steeds na hoe we zoeken naar informatie zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Dit zijn een aantal van de punten waar we aan werken:
- Verbeterde zoeksuggesties
- Zoeken op basis van het curriculum. Neem een kijkje hiervan in onze demo op Wizeup.world.
Je kan dus van tijd tot tijd veranderingen verwachten. Heb je nu al opmerkingen? Staat een knop verkeerd of mis je iets in het menu? Laat het ons weten via support@wizenoze.com. Ook als je tevreden bent horen we het graag.